У другий день зі складу видали в 2 рази більше дроту, ніж в перший, а в третій — в 3 рази більше, ніж в перший Скільки кілограмів дроту видали в

У другий день зі складу видали в 2 рази більше дроту, ніж в перший, а в третій - в 3 рази більше, ніж в перший Скільки кілограмів дроту видали в

  • Х- перший день
    2х-другий день
    3х третій день
    3х-х = 30
    2х = 30
    х = 30: 2
    х = 15 кг видали в перший день
    15 * 2 = 30 кг видали в другий день
    15 * 3 = 45 кг видали в третій день
    15 + 30 + 45 = 90 кг видали за всі три дні
  • Незнаю як написати рішення з іксами, але в перший видали 15кг, в другій 30, а в третій 45, всього видали 90кг.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

48 − 42 =